Zwanger verven | Wat wel en niet te doen?

Zwanger verven | Welke verf wel en niet?

Zwanger verven kan in principe als uw huisarts daar geen bezwaren in ziet. Het is echter algemeen bekend dat zwanger zijn veel vergt van het lichaam. De eerste paar maanden kost het veel energie en zwangerschapsklachten belemmeren dat u de gewone gang van zaken op u kan nemen. U kunt daarom het beste advies inwinnen bij uw huisarts voordat u zwanger verven gaat. Als het gaat om zwanger verven: wij kunnen wel goed advies geven over welk soort verf u wel en niet kan gebruiken en welk soort klussen u wellicht niet zwanger verven moet. Acryllakken (vaak aangeduid als watergedragen verf) leveren meestal geen gezondheidsrisico’s op. De oplosmiddelen die hier in zitten, zijn doorgaans op basis van water en geven dan ook geen giftige dampen af. Iets anders geldt voor verfsoorten waarin bijvoorbeeld terpentine als oplosmiddel zit. Doorgaans zijn dit epoxyverven met meerdere componenten of alkydlakken die regelmatig voor verfklussen buiten gebruikt worden. De dampen die hieruit komen, zijn ongezond en zwanger verven hiermee levert aanzienlijke gezondheidsrisico’s op wanneer u de dampen inademt. Ook verfspuiten zijn een afrader, ook al gebruikt u hierin een watergedragen laksoort.

Wat is eenvoudig verfwerk voor zwanger verven?

Wilt u zwanger verven? Dan is het wellicht verstandiger om lichter binnenschilderwerk op u te nemen. Met name is het belangrijk om te letten bij het zwanger verven op uw balans. Bandenpijn, verliggend evenwichtspunt, wekere ligamenten en een instabielere bekkenbodem; met name dit soort klachten hebben een belangrijke invloed op uw balans tijdens het zwanger verven. Voor binnenschilderwerk, zoals het aflakken van plinten, kozijnen en meubels worden bovendien altijd watergedragen lakken gebruikt. Het is tevens niet erg zwaar en u hebt tijdens het zwanger verven alles in de buurt. Handig tijdens het zwanger verven is ook om alle materialen op één plek bij u te hebben. Zwaarder schilderwerk (plafonds) en op gevaarlijke plekken (zoals op trappen en ladders) raden wij af tijdens het zwanger verven.

Handige middelen voor bij het zwanger verven?

De juiste spullen in huis hebben voor het zwanger verven? Dan is De Verfzaak uw specialist. Wij bieden altijd degelijke kwaliteit tegen scherpe prijzen. Naast de juiste schilderspullen, vindt u bij ons ook uitstekende watergedragen lakken van professionele merken en A-kwaliteit merken voor de consument, zoals:
  • Sigma
  • Sikkens
  • Wijzonol
  • Flexa
  • Histor
  • Drost
Check onze webwinkel of bezoek een van de locaties van De Verfzaak in Zuid-Nederland en onze vakmensen helpen u op weg. Zwanger verven kan samen met De Verfzaak.