Wanneer moet je een schuimroller gebruiken?

Gebruik een schuimroller bij het klussen

Een schuimroller kan je eigenlijk in alle situaties gebruiken. Het hangt samen met wat voor schuimroller je gebruikt en welk resultaat je daarmee krijgt. Zo kan je een schuimroller gebruiken voor:
  • Het opzetten van grondverven (fijne schuimroller)
  • Texen en structuren aanbrengen (grove schuimroller met gebrande gaten)
  • Aflakken (superfijne schuimroller)
  • Aflakken op waterbasis (velvetroller)
Meestal wordt een schuimroller echter gebruikt voor grondverven en aflakken van gladde oppervlaktes om een strak eindresultaat te krijgen. Belangrijk daarbij is het verschil te weten tussen aflakken op waterbasis en aflakken met alkydverf.

Welke schuimroller heb ik nodig voor aflakken

Een schuimroller wordt gemaakt van een polyesterschuim. De meeste schuimrollers zijn het beste geschikt om te gebruiken voor verfsoorten met alkydhars. Deze harssoort zit meestal in oplosmiddelhoudende lakken en wordt gebruikt voor buitenschilderwerk (denk bijvoorbeeld aan het aflakken van kozijnen). Echter, bij de meeste klussen wordt er binnen met acryllak geschilderd. Dit is lak op waterbasis: op een paar uitzonderingen na mogen professionals binnen niet met oplosmiddelhoudende verven werken. Maar werk je binnen met een acrylverf, dan kun je daarvoor het beste met een velvetroller werken. Ook dit zijn rollers met polyesterschuim, maar hebben tevens fijn haar aan de buitenkant. Een velvetroller is over het algemeen een wat prijzigere roller, maar geeft een fantastisch eindresultaat. Daarom wordt deze schuimroller ook gebruikt voor verfsoorten met alkydhars. Dus voor acryllakken gebruik je een velvetroller, voor oplosmiddelhoudende lakken een schuimroller of velvetroller.

Waar vind ik de ideale rollers?

Bij De Verfzaak natuurlijk! Binnen onze verschillende locaties in het zuiden van Nederland bieden wij de verfspullen waar jij naar zoekt. En ook binnen onze webwinkel hebben wij tal van schilderspullen die jou helpen de klus perfect te klaren. Bovendien vind je in onze webwinkel fantastische lakken, verf en andere coatings van de beste merken. Denk bijvoorbeeld aan professionele kwaliteit van Sikkens, Sigma, Wijzonol en Drost. Bezoek de webshop, profiteer en klaar jouw klus met het beste eindresultaat. Bekijk ook eens onze andere artikelen over verschillende soorten gereedschap.