Wanneer gebruik ik een kwast of roller?

Een kwast of roller: wat moet je gebruiken? Het is altijd lastig in te schatten wanneer een kwast of roller gebruikt kan worden. Het lijkt erop neer te komen dat de verfroller makkelijk is voor grote oppervlaktes en een kwast voor kleinere stukjes, maar dat is niet altijd zo. Bepalen of je een kwast of roller nodig hebt, kan beter door te kijken naar het risico op morsen. We leggen dat verder in dit artikel beter uit.

Kwast of roller: het risico op morsen

Het verschil tussen een kwast of roller zit ‘m in de toepassing. Een kwast is meestal voor precisiewerk, een roller voor snel, gelijkmatig verf aanbrengen. Door jezelf bij iedere situatie af te vragen hoe groot het risico is op morsen bij een kwast of roller, is het eenvoudiger om te bepalen welke van de twee je nodig hebt. Bijvoorbeeld: wanneer je een dunne, lange, vrijstaande balk hebt die geverfd moet worden, dan kan dit gerust met een roller, ook al steekt de roller er een beetje overheen. Is de balk al ergens in geplaatst, dan is het risico groter dat je met een roller stukken eromheen raakt, dus dan wordt het weer een kwast. Het is inderdaad zo dat grote oppervlaktes zo goed als altijd met verfrollers worden gedaan, dit is omdat het risico op morsen veel kleiner is dan bijvoorbeeld bij het verven van een kozijn.

Kwast of roller: risico’s verkleinen

Naast iedere keer naar de context kijken, kun je ook risico’s verkleinen wanneer je een kwast of roller gaat gebruiken. Schilders tape is het bekendste voorbeeld, maar wanneer je een keer onverhoopt uitschiet, dan is het ook handig om iets bij de hand te hebben waarmee je de verf snel kan verwijderen, bijvoorbeeld een natte doek of doek met een beetje wasbenzine.

Kwast of roller beschermen

Of je nu een kwast of roller nodig hebt, of allebei, de juiste detailhandel bied je een goede kwaliteit. De Verfzaak is zo’n specialist waarbij je altijd een uitstekende kwast of roller bestelt. Breng dus een bezoek aan De Verfzaak op een van hun locaties in Zuid-Nederland of hun webshop voor de ideale kwast of roller. Bekijk ook eens onze andere artikelen over gereedschap bij het verven.