Waarom zou ik watergedragen lak voor binnen gebruiken en waar moet ik op letten?

Watergedragen lak gebruiken

Tegenwoordig wordt er voor binnenschilderwerk het meest watergedragen lak gebruikt. Voor professionele klussen die binnen plaatsvinden is oplosmiddelhoudende verf in veel gevallen verboden door de overheid. Alleen voor uitzonderingsgevallen zoals restauratiewerkzaamheden en behandelen van muren met veel roet- en brandschade hoeven geen ontheffingen te worden aangevraagd. De oplosmiddelen in deze verfsoorten geven een sterke damp af wat meestal herkend wordt als die typische verfgeur. Erg gezond zijn die dampen niet waardoor voor binnen watergedragen lak een betere optie is. Bij het gebruik van watergedragen lak voor binnenschilderwerk, zijn er echter een paar facetten waar je op moet letten.

Waar je op moet letten bij het gebruik van watergedragen lak

Een van de belangrijkste eigenschappen van watergedragen lak is dat het sneller droogt dan oplosmiddelhoudende lak. Dat betekent dat er sneller gewerkt moet worden met watergedragen lak, maar ook dat je hierdoor meerdere laklagen op één dag kan aanbrengen. Mits dit goed gebeurt, krijg je een uitstekend resultaat. Daarnaast is watergedragen lak meer waterdampdoorlatend. Omdat de luchtvochtigheid binnen niet zo sterk wisselt als buiten, is watergedragen lak voor binnenschilderwerk een voordeel: vocht kan beter uit het hout ontsnappen waardoor het verfsysteem niet onthecht. Echter, bij watergedragen lak is het ook zo dat deze een paar beperkingen met zich mee brengt. Zo reageert watergedragen lak slecht op schoonmaken met alcohol. Daarnaast kan watergedragen lak minder goed gebruikt worden in combinatie met lak op basis van oplosmiddelen: er ontstaat een spanningsverschil bij de opdroging ervan. Vraag bovendien aan jouw verfspecialist welke kwasten/rollers je het beste kan gebruiken voor de watergedragen lak: dit verschilt nogal eens met andere verfsoorten.

De Verfzaak: jouw favoriete specialist in verf en behang

Zeker weten dat je de juiste watergedragen lak< voor binnenschilderwerk in huis hebt met de goede verfspullen? Dan is De Verfzaak de specialist waarvan je die service zeker kan verwachten. De Verfzaak is de verfdetailhandel met alle verfsoorten en is bereikbaar op verschillende vestigingen in het zuiden van Nederland. Ook online bestel je voordelig en snel de beste merken op verfgebied in de webwinkel van De Verfzaak. Bekijk ook eens onze andere artikelen over lakken.