Waarom gebruiken we viltrollers in plaats van schuimrollers?

Viltrollers zijn met bepaalde coatingsoorten beter om te gebruiken dan schuimrollers. Om te achterhalen waarom dat zo is, gaan we eerst dieper in op wat schuimrollers eigenlijk zijn en waar ze voor gebruikt worden alvorens we de viltrollers behandelen.

Wat zijn schuimrollers ook alweer en waarvoor gebruiken ze?

Schuimrollers zijn zeer dicht en kunnen lagen zeer fijn afwerken. Bij het aanbrengen van een goed dekkende lakverf is geen dikke verflaag nodig. Een schuimrollertje wordt dan meestal ook hiervoor gebruikt: bij het aanbrengen van lakverven. De meeste schuimrollers zijn het best geschikt om oplosmiddelhoudende lakverven te verwerken (zoals lakverf op basis van terpentine). Maar ook zijn er voor watergedragen lakverven speciale lakrollers verkrijgbaar. Tijdens het aflakken is weinig druk nodig op de schuimrollers. Bij veel drukt komt er lucht uit het schuim wat in de verf kan gaan zitten.

Wat zijn viltrollers en waarom gebruik ik ze in plaats van schuimrollers?

Ook viltrollers zijn bedoeld om een laatste coatinglaag aan te brengen. Maar in tegenstelling tot de meeste schuimrollers, zijn viltrollers geschikt voor zowel watergedragen- als oplosmiddelhoudende lakverven. Bovendien gebruikt men bij het toepassen van vloeibaardere coatings (zoals beits en vernis) liever viltrollers: ze houden dunnere vloeistoffen goed vast. Viltrollers hebben altijd een zeer kort geschoren vilten vacht waardoor dat beter lukt. Alleen door die vacht is het wel belangrijk dat je voor de schilder werkzaamheden pluisjes goed verwijdert. Door met de viltrollers een paar keer met schuurpapier er overheen te gaan, verwijder je de pluisjes.

Online rollers bestellen

De verfdetailhandel heeft de juiste schilderspullen voor jou. De Verfzaak is zo’n specialist in verf. Op verschillende locaties door het zuiden van Nederland vind je een fantastisch assortiment met daarin de beste schilderspullen en verven van topmerken voor een scherpe prijs. Daarnaast is De Verfzaak ook online bereikbaar. Breng een bezoekje aan de webshop en vind de spullen die jij voor het verven nodig hebt. Bekijk ook eens onze andere artikelen over verschillend soort verfgereedschap.