Vlekken verwijderen verweerd hout | Hoe moet dat?

Vlekken verwijderen | Het is zo gedaan

Met de tips van Verfkennis is vlekken verwijderen verweerd hout binnen een handomdraai voor elkaar. Verweerd hout heeft regelmatig zwarte of grijze vlekken doordat het onbehandeld is blootgesteld aan de weersomstandigheden of ander vocht. Hoewel verweerd hout tot op zeker hoogte al is gaan werken, op plekken wat verbogen kan zijn, enzovoort, kan het opknappen van verweerd hout een ontzettend mooi effect geven. Maar daarvoor moet u dus eerst de vlekken verwijderen uit het verweerd hout zodat u het prachtig kan renoveren. Daarom eerst een wat meer over het vlekken verwijderen verweerd hout en ten slotte wat meer informatie over het behandelen van verweerd hout.

Vlekken verwijderen verweerd hout | Ontweringswater

Ontweringswater is de meest gedragen oplossing als het gaat om vlekken verwijderen verweerd hout. Zo biedt het merk HG een uitstekende weerplekkenreiniger. In ontweringswater zit een bijtende stof: oxaalzuur. Het vlekken verwijderen verweerd hout gebeurt door dit stofje. Maar belangrijk is wel om beschermende kleding (veiligheidsbril, rubberen handschoenen en bij voorkeur een schort) te dragen wanneer u met ontweringswater de vlekken wil verwijderen uit het verweerd hout. Het ontweringswater wordt actiever wanneer u deze lauwwarm maakt (au bain-marie bijvoorbeeld). Voor het vlekken verwijderen verweerd hout, smeer je eerst de vlek(ken) hiermee in en vervolgens het complete oppervlak. Daarna afdoen met een warme vochtige doek en het hout laten drogen.

Na het vlekken verwijderen verweerd hout

Nadat het vlekken verwijderen verweerd hout klaar is, kunt u het hout gaan behandelen. Daarvoor gelden gewoon de algemene principes van het voorbehandelen van hout, dus opschuren van licht naar grof, afdoen met een kleefdoek en vervolgens één of twee lagen coating opdoen (eventueel met grondverf wanneer u geen gebruik maakt van een één-potsysteem zoals beits).

Vlekken verwijderen verweerd hout met De Verfzaak

De Verfzaak is uw specialist als het gaat om verven en behangen. Wij hebben de beste middelen en bieden hiervoor de scherpste prijzen in Nederland. Zo vindt u bij ons kwaliteitsmerken als:
  • Sigma
  • Sikkens
  • Wijzonol
  • Drost
Vlekken verwijderen verweerd hout? Dan is De Verfzaak uw favoriete specialist. Breng een bezoekje aan de webwinkel of een van onze verschillende locaties in Zuid-Nederland.