Vlekken muur verwijderen: nicotine, roest en vocht

Nicotine, roest en vocht vlekken van de muur verwijderen, in dit artikel vertellen we je er alles over. Er is namelijk een eenvoudig middel om alle drie de typen vlekken van een muur te verwijderen, maar eerst volgt een korte uiteenzetting waardoor de vlekken ontstaan:
  • NicotinevlekkenDe oorzaak hiervan is evident. Vooral lichtere kleuren, met name witte tinten, zijn gevoelig voor dit soort vlekken.
  • RoestvlekkenWanneer er roestvlekken op de muur komen, is er sprake van een combinatie van zuurstof, water en metaal. De kans is groot dat er in de buurt een buis lekt of vocht door de muur loopt en metaal tegenkomt. Soms is alleen de muur opnieuw verven dus niet de oplossing om het probleem vanuit de kern aan te pakken, zorg dat je dit eerst te weten komt.
  • VochtvlekkenVochtvlekken ontstaan meestal in het plafond door lekkages in het dak. Zo’n lek valt op en wordt meestal snel gerepareerd. Alleen na een poos ontstaat er een vlek omdat het vocht is gaan drogen. Het is dan ook verstandig om die vlek te laten ontstaan, het toont namelijk aan dat het plafond aan het drogen is en dus geschilderd kan worden.

Vlekken muur verwijderen: moet ik ze schoonmaken?

Vlekken van de muur verwijderen doe je niet door de muur schoon te maken. Hoewel de muur wel voor behandeld moet worden: ontvetten, opschuren en stofvrij maken dus. Maar hierdoor zal de vlek niet (helemaal) weggaan. Vlekken van de muur verwijderen doe je door hierover speciale grondverf aan te brengen, dit wordt ‘renovatieverf’ genoemd. Deze verfsoort is speciaal ontwikkeld om vlekken van de muur te verwijderen, het dekt op een speciale manier af. Ook bieden veel professionele A-merken vlekken isolerende muur- en plafondverven en ook speciale grondverven waardoor je vlekken op je muur in de toekomst voorkomt.

Vlekken muur verwijderen: samenvattend

Vlekken ontstaan dus door vocht, metalen, een combinatie daarvan of door onszelf (keuken ongelukjes, wijn, vet en andere vlekken). Vlekken van de muur verwijderen doe je niet door deze ellenlang proberen schoon te poetsen of door daarvoor de eerste de beste verf te gebruiken om er mee overheen te schilderen. Voor het verwijderen van vlekken van de muur zijn speciale middelen beschikbaar bij je verfspecialist. Bij de juiste specialist ook nog eens van goede kwaliteit voor een scherpe prijs. Breng eens een bezoekje aan één van De Verfzaak vestigingen, een detailhandel die alles heeft op het gebied van verf en behang. Vlekken van de muur verwijderen wordt samen met De Verfzaak snel en voordelig opgelost en bovendien krijg je daar advies op maat zodat je zeker het juiste aanschaft. Bekijk daarnaast ook eens onze artikelen over bijvoorbeeld verven op speciale ondergrond en lakken.