Hoe kan ik het beste verfkleuren combineren?

Verfkleuren combineren in een ruimte gaat altijd naar persoonlijke smaak, dus welke kleuren combineren met welke vormen is daarom aan u. Om te kijken welk resultaat van verfkleuren combineren het beste is naar uw smaak zonder de hele ruimte opnieuw te hoeven schilderen, daar kunnen we wel wat meer over kwijt. Het beste is om een klein testvlak te kiezen waarop je de verfkleuren combineren gaat (lees ook ons artikel over ‘verfkleuren kiezen’). Bij De Verfzaak hebben we bijvoorbeeld verschillende testers in de webshop liggen zodat u al een klein gedeelte van het te schilderen oppervlak kan schilderen.

Verfkleuren combineren | Kan ik ze ook zelf mengen?

Met verfkleuren combineren bedoelen klussers vaak ook het combineren van twee verfsoorten zodat daar een nieuwe kleur uit komt. Echter, wij adviseren niet om twee verschillende verven bij elkaar te doen voor het verfkleuren combineren. Enerzijds omdat het kan zijn dat het gaat om twee verschillende verfsoorten wat uiteindelijk geen goede laklaag oplevert. Anderzijds omdat het erg moeilijk is om de verhoudingen juist te krijgen. Verfkleuren combineren door ze te mengen kan echter wel door pigmenten toe te voegen.

Verfkleuren combineren | Pigmenten toevoegen

Zelf mengen vergt echter wel enige oefening en vaardigheid. De verfkleuren combineren doe je door middel van speciale mengkleuren van de verfspecialist. Belangrijk is om bij te houden hoeveel u waarvan toevoegt aan welke hoeveelheid. U hebt bijvoorbeeld een verfemmer met 10 liter crèmewitte verf (RAL 9001) en voegt daar een bepaalde hoeveelheid concentraat mengkleur aan toe om de juiste kleur te krijgen. Dat moet weer in dezelfde verhouding staan als u de verfkleuren combineren gaat in een verfemmer van bijvoorbeeld 25 liter. Oftewel; nauwkeurigheid en rekenwerk zijn gewenst.

Verfkleuren combineren bij De Verfzaak

Wilt u de verfkleuren combineren bij een specialist? Of de juiste mengkleuren voor het mengen in huis halen? Neem een kijkje in de webwinkel van De Verfzaak, neem contact op of bezoek een van de locaties in Zuid-Nederland. De Verfzaak is de verfspecialist waar u voordelig de beste verf en toebehoren bestelt tegen de scherpste prijzen in Nederland! Verfkleuren combineren doe je samen met De Verfzaak.