Verf

Zelf verf aanbrengen, het kan!

Met verf hebben we allemaal wel eens te maken! Vroeger als klein kindje mocht je al tijdens het knutseluurtje met verf aan de slag. Later wordt dat natuurlijk een heel ander verhaal, dan is je huis of slechts een kamer aan een nieuw likje verf toe, en dan praten we over écht vakwerk. Verven in je huis, bedrijf of elders kun je laten doen door een schildersbedrijf, maar je kan het ook zelf eens proberen! Het is dan wel aan te raden goed voorbereid te zijn, en te weten waaraan je begint. Er zijn verschillende soorten verf en er is ook verschillend soort verfmateriaal. Laat je goed informeren, kies de beste verf en het beste materiaal uit, en ga snel aan de slag! Alle informatie over verf en hoe je verf op de beste manieren kunt gebruiken, vind je natuurlijk op Verfkennis.nl!

Verf nodig? Zoek de juiste soorten uit

Er zijn twee belangrijke soorten verf, namelijk grondverf en muurverf. Maar binnen deze soorten zijn er nog veel meer soorten verf. In elke situatie is er weer een ander soort nodig. Zo heb je bijvoorbeeld witkalk muurverf en synthetische muurverf. Witkalk kun je bijvoorbeeld gebruiken in vochtige ruimtes zoals badkamers. Synthetische muurverf kun je weer beter gebruiken wanneer je bijvoorbeeld nicotine of vocht plekken wilt verbergen. Iedere verfsoort heeft zo zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Het is belangrijk om eerst te kijken welke ruimtes je wilt schilderen en welke verf je daarvoor nodig hebt! Hulp nodig? Dan kun je altijd een mailtje sturen naar info@deverfzaak.nl. Wij helpen de doe-het-zelver graag!

Enkele tips voor de ververs onder ons

Voordat je dus zelf met verf aan de slag gaat, hebben wij nog een aantal tips & tricks voor de doe-het-zelver:
  • Maak een verfblik op de juiste manier open, maak gebruik van een verfopener!
  • Breng een niet te dikke verflaag aan, lucht moet zijn kans krijgen om te ontsnappen
  • Blijf door de verf roeren tijdens het verven!
Kun jij het aan? Bestel dan eenvoudig de beste kwaliteit verf op de Verfzaak en laat zien dat je een echte schilder bent!