Verf roeren, waarom is dat toch zo belangrijk?

Verf roeren is van groot belang tijdens het schilderen. Verf bestaat uit verschillende bestandsdelen, elk met een ander gewicht.Verf roeren zorgt ervoor dat het pigment binnen de pot zich goed mengt en dat je dus altijd met ongeveer een gelijke verdeling van de bestandsdelen aan het verven bent. Bepaalde stoffen kunnen zwaarder zijn ten opzichte van andere stoffen, waardoor deze zich onderin de pot kunnen begeven. Verf roeren is dus van groot belang om ervoor te zorgen dat je verft met alle bestandsdelen van de verf.

Verf roeren en klaarmaken

Tijdens het verf roeren dien je rekening te houden met diverse omstandigheden. Lees voor het openen van het blik altijd goed het etiket van de verf voor instructies. Verf roeren kan uitstekend met een houten roerstaaf. Zorg er wel voor dat ook deze stofvrij is. Het is mogelijk om de verf te verdunnen, dit wordt vaak aangeraden wanneer de temperatuur in de ruimte wat lager is. Door de verf te verdunnen wordt deze vloeiender. Lees ook voor het eventuele verdunnen goed het etiket voor de mogelijkheden! Werk je met dezelfde kleuren? Dan adviseren wij je toch om telkens een nieuw roerstaafje te gebruiken. Bovenstaande tips leiden ertoe dat verf roeren voor je geen problemen gaat opleveren!

Verf roeren terwijl u niet gaat schilderen

Je leest het goed, verf roeren terwijl je niet gaat schilderen kan voorkomen dat je eerder geopende verf na een tijdje kunt weggooien. Je kunt verharding van de verf beter voorkomen door de verf zo nu en dan goed door te roeren en uiteraard het deksel weer goed te sluiten. Hiermee bespaar je eenvoudig overbodige kosten aan nieuwe verf.

Andere tips en uitleg naast verf roeren

Je weet nu dat verf roeren van groot belang is om goed te kunnen schilderen. Verfkennis.nl heeft nog tal van andere informatieve artikelen over bijvoorbeeld de juiste omstandigheden om buiten te verven en hoe je verf van je handen verwijdert. Laat je goed informeren voordat je aan de slag gaat!