Veiligheid bij het gebruik van 2 componenten verf

Wanneer je 2 componenten verf gebruikt, is het raadzaam om extra voorzichtig hiermee om te gaan. In 2 componenten verf zitten namelijk andere stoffen dan bij de conventionele verfsoorten: hier zit een speciaal bindmiddel met een bepaalde chemische compositie in. Hoewel dit voor meer verfsoorten geldt, is dit vooral bij 2 componenten verf van belang omdat deze hierdoor enkele andere kenmerken heeft. Voor jouw persoonlijke verzorging geldt dat het belangrijk is om te schilderen met lange mouwen, je ogen goed te beschermen met een veiligheidsbril en een mondkapje te gebruiken.

Voordelen van 2 componenten verf

Daar staat tegenover dat het gebruik van 2 componenten verf veel voordelen oplevert wanneer je hiermee schildert. Zo hebben ze een hogere volume vast gehalte, wat wil zeggen dat er een hogere laagdikte wordt aangebracht met één keer verven. Bovendien is 2 componenten verf door het chemische uithardingsproces doorgaans veel sterker dan conventionele verfsoorten. Vooral op werkplaatsen waar extra sterke verf belangrijk is, komt 2 componenten verf goed van pas: ze zijn beter bestand tegen chemicaliën. En 2 componenten verf hardt beter, ook bij lage temperaturen (sommige soorten tot wel minus tien graden Celsius!). Daarnaast is 2 componenten verf:
  • Uitstekend geschikt om mee te schilderen over gegalvaniseerde ondergronden
  • Ideaal bij gebruik in onderwatersystemen en in tanks
  • Ontzettend goed te verfspuiten en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren
  • Overschilderbaar bij alle soorten verf, zowel epoxy als conventionele verven
Dit maakt 2 componenten verf bij uitstek geschikt voor professioneel gebruik. Door de verf op de juiste manier te behandelen, breng je een laag verf aan die jarenlang goed blijft.

2 componenten verf: waar te krijgen?

De Verfzaak is een uitstekende specialist op het gebied van verfsoorten. Welke verfsoorten, lak– en beitsmiddelen je ook zoekt, De Verfzaak heeft het. Bezoek daarom De Verfzaak bij u in de buurt en haal hier de ideale 2 componenten verf voor jouw schilderklus, particulier of professioneel. Meer weten over verven?