Trap schilderen: afwerken na het aanbrengen van grondverf

De trap schilderen nadat deze in de grondverf is gezet, is de leukste klus van allemaal. Want dan wordt het eindresultaat opgemaakt. Uiteindelijk staat alles helemaal in het nieuw en kun je weer vele jaren genieten van een prachtig afgewerkte trap. De beste verfmaterialen voor het trap schilderen? Dan is De Verfzaak een fantastische specialist. Hier vind je voordelig verf van kwaliteitsmerken, zoals: Het is belangrijk om goede merken voor het trap schilderen aan te schaffen, deze bevatten de juiste kwaliteit bestandsdelen, waarvan je zeker weet dat het trap schilderen nog jarenlang voldoening geeft.

De afwerking zelf

Wanneer je de trap in de grondverf hebt gezet, dan is het belangrijk dat je de trap schilderen gaat, binnen 24 uur. Veel soorten grondverf kunnen na vijf uur al overgeschilderd worden. In dit tijdsbestek hecht de lak optimaal. Om het beste resultaat trap schilderen te krijgen, kun je checken of de grondverf goed gelijkmatig is verdeeld. Eventueel fijn schuren, schoonmaken en nog een klein laagje aanbrengen kan een wereld van verschil maken bij het uiteindelijke trap schilderen. Daarnaast hebben we nog een paar tips voor het verven zelf:

Kwast of roller?

Voor het trap schilderen heb je zowel een velvetroller als acrylkwast nodig. Voor grotere oppervlaktes krijg je met een lakroller het beste resultaat. Maar de kwast is nodig om de hoeken en bochten (zoals de trapleuning) vakkundig af te werken.

Afplakken

Goed afplakwerk is cruciaal bij het trap schilderen. Door de schilders tape strak langs de trap te plakken, wordt het trap schilderen zo nauwkeurig mogelijk gedaan. Let bij het afplakken voor het trap schilderen naast de muren ook op andere onderdelen van de trap, zoals het bevestigingsmateriaal van de leuning en eventueel plintwerk. Wanneer je klaar bent met de trap schilderen, dan is het raadzaam om de tape zo snel mogelijk te verwijderen. Doet je dit nadat het droog is, dan kan het zijn dat de lak beschadigt of de tape niet goed verwijderd kan worden.

Na het trap schilderen

Ontevreden met het resultaat na het trap schilderen? Of zijn er bepaalde treden die net wat beter konden? Dan kun je ook na het trap schilderen nog herstelwerk uitvoeren door opnieuw de toplaag fijn af te schuren en lak opnieuw aan te brengen. Meer tips over schilderen? Kijk dan verder op onze site voor handige adviezen.