Structuurverf: wat is het eigenlijk?

Structuurverf is een latex verfsoort waaraan korrels zijn toegevoegd, meestal zand. Het wordt gebruikt om, de naam zegt het al, structuren aan te brengen op muren. Vakkundige klussers kunnen met structuurverf een uniek effect creëren op muren, door het op bepaalde manieren aan te brengen. Door bijvoorbeeld met een blokkwast de structuurverf in halve cirkels aan te brengen. Maar structuurverf kan ook rechttoe rechtaan worden aangebracht met een verfroller wat een authentiek grof effect geeft aan de muur.

Welke verfmerken gebruik ik?

Er is een verschil tussen de verschillende soorten verf die worden aangeboden. Zo zijn er huismerken, de A-merken voor de consumentenmarkt en de merken voor de professionele markt. De prijs van structuurverf hangt daarbij af van verschillende facetten. Heel erg belangrijk is de dekkingsgraad van de structuurverf, in hoeverre dekt één keer schilderen het oppervlak? Over het algemeen dekt structuurverf uitstekend, vooral bij professionele merken. De Verfzaak is een specialist in verf en behang die voordelig, professionele verfmerken biedt: ‘Meer voor Minder’, is het motto. Hier haal je de beste kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Zo vind je bij De Verfzaak kwaliteitsverf van professionele merken als: En meer! De Verfzaak heeft zich louter toegespitst op verf en behang, waardoor het altijd een groot assortiment heeft waarin vrijwel alles vanuit voorraad leverbaar is. Hier vind je altijd de structuurverf waar je naar zoekt.

Structuurverf aanbrengen

Het aanbrengen van structuurverf is een flink karwei, maar het resultaat kan fantastisch zijn. In principe is de voorbereiding op structuurverf aanbrengen vrij standaard. Verwijder oude verflagen, repareer eventueel gaten/scheuren, maak de ondergrond schoon en plak aanliggende muren, kozijnen, etc. goed af. Bij onbehandelde muren is het raadzaam om eerst voorstrijkmiddel te gebruiken. Het verschil zit ‘m eigenlijk in het aanbrengen van de structuurverf, dat gebeurt in twee delen. Eerst breng je de verf aan, vervolgens de structuur. De beste manier is om de structuurverf met twee mensen aan te brengen, omdat nadat de verf is aangebracht, de structuur binnen tien minuten gedaan moet worden. Het snelst aanbrengen van de structuurverf gebeurt voor grote oppervlaktes met een roller. De structuur zelf wordt (bij voorkeur door de tweede persoon) meestal met een blokkwast of speciale structuurroller aangebracht. Hier hoeft dan niet opnieuw verf op. Meer weten over verf?