Een strakke, zijdeglans laklaag krijgen

Zowel voor binnen als buiten staat een zijdeglans laklaag prachtig. Om die laag zijdeglans strak te krijgen, is het belangrijk vakkundig werk af te leveren. Maar met een paar eenvoudige adviezen kan iedereen een strakke zijdeglans afwerklaag binnen of buiten voor elkaar krijgen. Om ervoor te zorgen dat je een strakke zijdeglans laklaag krijgt, leggen we in dit artikel eerst uit hoe een verflaag zo strak mogelijk wordt, hoe je de ondergrond schilderklaar moet maken en hoe je de laklagen aanbrengt.

De ondergrond van een zijdeglans laklaag

Vooral de ondergrond is bij een zijdeglans laklaag enorm belangrijk. Deze moet egaal en goed afgedekt zijn. Het is dan ook zo dat er nooit zomaar zijdeglans gelakt wordt. Hier gaan nog een paar handelingen aan vooraf, want het creëren van de juiste ondergrond is een kunst an sich.

Wat je moet doen met de ondergrond

De ondergrond moet op twee manieren behandeld worden. Als eerste moet deze goed gereinigd worden, welke ondergrond het ook is. Dat begint met het schoonmaken met speciale ontvetter, vervolgens opschuren, daarna stofvrij maken en ten slotte nog licht afdoen om er zeker van te zijn dat alle vuiligheden verdwenen zijn. Het kan ook zijn dat er beschadigingen in de ondergrond zitten. Deze moeten dan eerst gerepareerd worden en tevens opgeschuurd. Voor een optimale hechting met zijdeglans lak is een goede grondverf nodig.

Zijdeglans lak aanbrengen

Er zijn eigenlijk verschillende methodes bij het aanbrengen van zijdeglans lak. Zo kun je verschillende lagen aanbrengen, iedere laag laat je dan licht drogen totdat er een dik vel op de laklaag is ontstaan. Helemaal uitharden is dan nog niet nodig. Schuur die laag lichtjes en breng vervolgens een nieuwe zijdeglans laklaag aan. In plaats van een zijdeglans laklaag kun je ook eerst een hoogglans laklaag aanbrengen. Deze dekt mooi af waardoor je zijdeglans laklaag uiteindelijk strakker en gladder wordt.

Kwaliteitsverven

Er zit een groot verschil tussen een goede zijdeglans laklaag en een uitstekende zijdeglans laklaag. Kwaliteitsmerken maken dat verschil. Weliswaar zijn deze prijziger, maar bij de juiste aanbieder met verf aanbiedingen kun je deze extra voordelig in huis krijgen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij De Verfzaak, specialist in verf en schildersspullen. De Verfzaak biedt fantastische professionele merken, zoals:
  • Sikkens
  • Wijzonol
  • Sigma
  • En Drost
Hiervan weet je zeker dat het eindresultaat fantastisch zal zijn. Gebruik dus onze adviezen en de uitstekende lakken van De Verfzaak en ga voor de beste zijdeglans laklaag. Bekijk snel ook eens onze andere tips op het gebied van verven!