Schimmel in de badkamer | Hoe hiermee om te gaan?

Schimmel in de badkamer is een veel voorkomend probleem. Dat kan ook niet anders: schimmel in de badkamer komt voor doordat het simpelweg een vochtige ruimte is. Onder de verflagen is vocht blijven zitten en daardoor heeft de schimmel zich kunnen vormen. Maar hoewel het wat arbeid kost om de schimmel in de badkamer weg te halen, is het geen onoverkomelijk probleem. Daarom in dit artikel nuttig advies over hoe schimmel in de badkamer verwijderd kan worden.

Verflaag verwijderen

Zoals gezegd vormt schimmel in de badkamer doordat vocht op een plek is blijven te zitten. Hierdoor hebben schimmels zich kunnen vormen. Gebeurt dit op een plek waar geverfd is, dan betekent het dat het verfsysteem niet op orde is: het water is er doorheen gedrongen en dus zitten er zwakke plekken, barsten en of scheuren in. De verflaag moet daarom eerst verwijderd worden voordat u de schimmel in de badkamer goed kan verwijderen (lees ook ons artikel over verf verwijderen).

Schimmel in de badkamer behandelen

Op de muur kunt u de overgebleven schimmel in de badkamer verwijderen door het oppervlak schoon te maken met bijvoorbeeld lauw water en soda. Maar met professionele middelen van bijvoorbeeld Alabastine weet u zeker dat de schimmel in de badkamer verwijderd wordt. Alabastine biedt namelijk handige schimmelverwijderaar en ook het middel ‘Voorstrijk Vochtige Muren’. Na het verwijderen van de schimmel in de badkamer kunt u hier het voorstrijkmiddel van Alabastine op doen en vervolgens een nieuw verfsysteem aanbrengen. Een goede verfsoort om toekomstige schimmel in de badkamer te voorkomen, is Sigmaresist Funghi, speciaal gemaakt om schimmelvorming tegen te gaan. Het beste kunt u deze verfsoort in twee lagen aanbrengen; zo krijgt u een optimale dekking tegen schimmel in de badkamer.

Voorkomen van schimmel in de badkamer

Een goede ventilatie en droog houden van de badkamer voorkomen schimmelvorming. Maar nog belangrijker is een goed verfsysteem dat tegen een vochtig stootje kan. Lees daarom ons artikel over badkamer verven.

Online bestellen

Schimmel in de badkamer voorkomt u echter het allerbeste met De Verfzaak. Wij bieden in onze verf webwinkel of een van de verschillende locaties de juiste middelen tegen een scherpe prijs om schimmel in de badkamer te voorkomen. Zo hebben we naast Alabastine en Sigma ook andere kwaliteitsmerken tegen topprijzen, zoals:
  • Sikkens
  • Wijzonol
  • Drost
  • Flexa
  • Histor
Bezoek ons daarom op www.deverfzaak.nl of neem op een andere manier contact met ons op en wij zorgen er samen met u voor dat schimmel verleden tijd is.