Top vier schildersituaties: kwastvorm die je moet gebruiken

De kwastvorm is enorm belangrijk om specifiek schilderwerk goed op te knappen. Je gaat bijvoorbeeld geen kozijn lakken met een blokkwast, of structuurverf aanbrengen op de muur met een penseel. Voor iedere situatie bestaat er een juiste kwastvorm. We zetten een top vijf veel voorkomende situaties op een rij, met daarbij de kwastvorm die je het beste kan gebruiken:
  • Schildersituatie 1: structuurverf aanbrengenMet het aanbrengen van structuurverf heb je twee verschillende soorten schildersmaterialen nodig, een verfroller en een blokkwast. Een blokkwast is gemaakt voor ruwe oppervlaktes en oppervlaktes met een profiel. Het zijn doorgaans grote kwasten die veel verf op kunnen nemen en waarmee je snel en efficiënt kan verven op grote oppervlaktes.
  • Schildersituatie 2: impregneren en beitsenDe schuttingen moeten gedaan worden, het tuinhuisje opnieuw behandeld of ander houtwerk heeft een schilderbeurt nodig. Voor dunne oliën en beitsen is een platte kwast ideaal.
  • Schildersituatie 3: kozijnenBij kozijnen draait alles om precisiewerk. De kwastvorm moet rekening houden met lastige hoeken en randen. Zijn het kozijnen met brede oppervlaktes, dan kan een lakroller ook goed werken, maar daarmee worden de lastigste plekken niet bereikt. Drie kwasten zijn ideaal voor die lastige hoeken en randen: een radiatiorkwast, een dunnere ronde kwast en een besnijkwast.
  • Schildersituatie 4: speciale contouren schilderenMoet je een speciaal motief verven (denk bijvoorbeeld aan houtsnijwerk of een tekening op de muur), dan zijn daarvoor speciale kwasten te krijgen. Een besnijkwast is een kwast waarvan de haartjes in een punt zijn aangesneden. Voor zeer dunne lijnen kun je het beste een penseel gebruiken.

Waar je de juiste kwastvorm bestelt

Een verfdetailhandel beschikt over iedere kwastvorm die je nodig hebt. Neem eens een kijkje bij De Verfzaak. Deze specialist is bereikbaar op verschillende locaties in Zuid-Nederland, maar ook via de webshop bestelt je bij De Verfzaak. Deze specialist biedt kwaliteitsmaterialen en –verfsoorten tegen voordelige prijzen. Zo bestel je kwasten van kwaliteitsmerken als Color Expert, Veba en Progold. De Verfzaak biedt naast hoge kwaliteit ook het juiste advies. De vakmensen adviseren je ook over zaken als de juiste kwastsoort bij bepaalde verfsoorten. Zo zijn sommige van hun kwasten eerder geschikt voor verven op terpentinebasis terwijl anderen weer geschikter zijn voor watergedragen verf. Kennis, kwaliteit en goede prijzen vind je bij De Verfzaak, dé online en offline specialist. Bekijk ook eens onze andere artikelen over verven.