Schilderen over een kitvoeg

Het is mogelijk om een kitvoeg over te schilderen. Je dient hierbij wel rekening te houden met het feit dat de kitvoeg eerst goed opgedroogd moet zijn. De meeste kitsoorten hebben een droogtijd van 1 dag per 1 mm. Zorg er dus voor dat je lang genoeg wacht voordat je begint met het schilderen van de kitvoeg. Indien je de kitvoeg eerder schildert loop je het risico dat de verflaag gaat kleven met als gevolg een gerimpelde kitlaag.

Gekleurde kitvoeg

Wilt je de kitvoeg liever niet schilderen? Het is ook mogelijk om gekleurde kit te kopen, wat een uitstekend alternatief is. Hiermee voorkom je dat jouw schilder- of kitwerk weer opnieuw gedaan moet worden. Zonde van de tijd en het geld! Elke kit is anders en het is dan ook lastig om te bepalen in hoeverre deze overschilderbaar is. Indien je ervoor kiest om toch te gaan schilderen is het aan te raden om een grondverf te gebruiken wanneer er sprake is van een hybride of PU-kit kitvoeg. Lees voor de zekerheid de verpakking en neem eventueel contact op met de fabrikant om zeker van je zaak te zijn. Indien er al kitvoeg aanwezig is en je niet weet van welke kit er gebruik is gemaakt, kan het lastig zijn om te bepalen of deze wel of niet overschilderbaar is. In dit geval moet je goed overwegen of dat je het risico wil lopen dat de verf niet goed hecht.

Je weet nu het nodige over het schilderen van kitvoeg

Wij benadrukken nogmaals dat het schilderen van een kitvoeg niet geheel zonder risico’s is. Laat je goed informeren over de kit die je denkt te gebruiken. Gekleurde kit voor een gekleurde kitvoeg is aan te raden en een veiligere manier dan het schilderen. Lees ook de andere artikelen van Verfkennis om de juiste kennis op te doen voor jouw schilder gerelateerde werkzaamheden.