Een plafond schilderen: tips en adviezen

Een plafond schilderen lijkt misschien een lastige klus: op de trap is weinig ruimte en er druppelt de hele tijd verf naar beneden. Een goede voorbereiding en de juiste materialen bij het plafond schilderen zijn dan ook handig om te hebben. Daarom een paar tips:
  • Verlengstuk verfroller De hele tijd op een trap staan bij het plafond schilderen is onhandig. Je kunt maar een klein stukje per keer schilderen, de verfemmer/-bak moet je nog eens kwijt kunnen en je hebt maar één hand. Voor een paar euro is het echter al mogelijk om een verlengstuk voor de verfroller te kopen. Zo kun je aan één stuk door het hele plafond schilderen.
  • VeiligheidsbrilTijdens het plafond schilderen is het onoverkomelijk dat er verf naar beneden druppelt. Maar dat is voor de klusser geen probleem. Met een verfbril en het afdekken van de vloer kun je zonder zorgen het plafond schilderen.
  • VerfspuitHet plafond schilderen hoeft overigens niet per se met een verfroller te gebeuren. Het kan ook met een verfspuit. Hoewel verf spuiten regelmatig tijdens commerciële klussen gedaan wordt, zijn er ook voor de klussers voordelige verfspuiten verkrijgbaar. Hierdoor wordt het plafond schilderen ongelofelijk makkelijk.
  • Adembescherming of je nu het plafond schilderen gaat met een roller of met een verfspuit, het is altijd goed om adembescherming te dragen. Dit om te voorkomen dat je schadelijke stoffen inademt. Tijdens werkzaamheden van schilderbedrijven is adembescherming in veel gevallen noodzakelijk om te voorkomen dat medewerkers giftige stoffen inademen. Bij particulieren die hun plafond schilderen, is er eigenlijk geen controle. Desalniettemin is voorkomen beter dan genezen. En adembescherming voor het plafond schilderen of andere klussen in en rondom het huis is slechts een kleine investering.

De beste verf voor het plafond schilderen

Een plafond schilderen kun je het beste met kwaliteitsverf doen. Dit blijft toch het langste goed en het plafond is meestal het deel dat je niet zo vaak schildert als andere delen van het huis. Enkele kwaliteitsmerken die hier goede verf voor leveren, zijn:
  • Wijzonol
  • Sikkens
  • Drost
  • Sigma
De Verfzaak is een uitstekende specialist die deze gerenommeerde kwaliteit met het juiste advies levert en regelmatig verf aanbiedingen heeft. Bekijk daarnaast ook eens onze voor tijdens het verven!