Muurverf aanbrengen: hoe doe ik dit het beste?

Muurverf aanbrengen: aan een specialist overlaten of zelf doen? Met een paar tips van ons kan iedere thuisklusser eenvoudig muurverf aanbrengen met een uitstekend eindresultaat. Bij muurverf aanbrengen is het echter niet alleen een kwestie van de roller of kwast goed hanteren, maar er zijn ook nog een paar andere zaken die belangrijk zijn. We zetten de drie belangrijkste op een rijtje:

Voorbehandelen van de muur

Voordat je de muurverf gaat aanbrengen, is het goed prepareren van de muur, een van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden. Zo begin je met het schoonmaken van de muur. Ook is het belangrijk om te kijken of de muur niet te droog is. Dat kan een gedeelte in te pakken met plastic folie en een dag te wachten. Bij condens vorming is het nog te nat voor het muurverf aanbrengen. Te vochtige muren, maar ook sterk zuigende muren, kunnen vooraf behandeld worden met voorstrijkmiddel. Let wel: of je nu direct muurverf aanbrengen gaat of met voorstrijkmiddel moet werken, voorafgaand is het belangrijk om de muur op te schuren voor optimale hechting.

Muurverf aanbrengen: de beste omstandigheden

De meeste verfsoorten drogen het beste bij een temperatuur van 20 graden Celsius. Ga je binnen muurverf aanbrengen, dan raden we een goede ventilatie van de ruimte aan, er komen namelijk verfdampen vrij. Bovendien droogt de verf ook beter bij een constante aanstroom van zuurstof en een goed gereguleerde luchtvochtigheid.

Hanteren van de verfroller/kwast

Belangrijk is altijd om in de lengte mee te verven. Hierdoor kun je de muurverf aanbrengen zonder strepen achter te laten. Met een roller is in de lengte schilderen bovendien een stuk eenvoudiger. Breng de muurverf dik aan op de roller, maar voorkom dat het veel wordt. De muurverf aanbrengen op de roller moet op zo’n manier dat de verf gelijkmatig verdeeld kan worden over de muur. Dus goed muurverf aanbrengen over de gehele roller en van boven naar beneden uitsmeren. Het beste kun je in één keer over een gehele oppervlak de muurverf aanbrengen. Alle benodigde accessoires vind je bij je verfspecialist, of online bij De Verfzaak.

Waar je de beste muurverf krijgt

Niet overal is de juiste muurverf te krijgen. Huismerken bieden meestal niet de beste dekking en vooral bij zuigende muren wordt het muurverf aanbrengen dan lastig. Bezoek daarom De Verfzaak, waar je kwaliteit vindt tegen een scherpe prijs. Muurverf aanbrengen begint bij De Verfzaak.