Muur texen: welke rollers en kwasten kan ik het beste gebruiken?

Een muur texen is een eenvoudige, maar wel flinke klus. De goede schildersgereedschappen helpen jou het muur texen snel en efficiënt voor elkaar te krijgen. Daarom gaan we je in dit artikel meer vertellen over de rollers en kwasten die je nodig hebt voor het muur texen. Eerst geven we je een korte uitleg over wat een muur texen nou precies is en vervolgens gaan we door op rollers en kwasten.

Muur texen: wat is texen?

Texen is eigenlijk een verbastering van de muren behandelen met latex verf. In negen van de tien gevallen worden muren behandeld met latex verf. Er zijn ook andere manieren en verfsoorten om muren te schilderen. Het woord ‘texen’ wordt dus gebruikt om hiermee aan te geven waar het om gaat (de muur texen) en wat voor verfsoort daarvoor gebruikt moet worden (latex verf).

Muur texen: de roller

Voor het texen gebruik je een roller met een dikke vacht. Professionals gebruiken dikwijls een lamsvachtroller. Deze hoogwaardige rollers zijn prijzig, maar geven een professioneel resultaat. Mits je hier goed mee om gaat, dan gaat een lamsvachtroller ook lang mee. Maar ook zijn er uitstekende synthetische rollers voor het muur texen. Belangrijk is dat je bij het muur texen een roller hebt die een goede hoeveelheid latexverf kan opnemen en deze gelijkmatig goed verdeeld over de muur (gebruik hiervoor ook een verdeelrekje).

Muur texen: de blokkwast

De blokkwast is een grote vierkante kwast die gebruikt wordt voor de afwerking of moeilijk te bereiken stukken. Een grote roller kan sowieso niet bij de lastige hoekjes en ook niet goed bij de boven- en onderranden. Een blokkwast is dus altijd noodzakelijk.

Muur texen: schildertechniek

De schildertechniek bij de muur texen is eenvoudig: je werkt altijd van boven naar onder. Dit om druipers te voorkomen. Daarnaast kun je nat in nat schilderen om strepen tijdens het muur texen te voorkomen. Je laat dan de banen die je schildert elkaar overlappen.

De beste verfspullen online of offline aanschaffen

De Verfzaak biedt jou een uitstekend assortiment met daarin de beste spullen en verven voor een scherpe prijs. Een muur texen wordt een fluitje van een cent door De Verfzaak. Bezoek een van onze locaties in het zuiden van Nederland of bestel alles wat je nodig hebt voor het texen van een  muur of andere schilderklussen online in de webwinkel. Bekijk ook eens onze andere artikelen over verf en muurverf.