Muren voorstrijken is niet altijd nodig

De muren voorstrijken is niet altijd noodzakelijk. Er zijn bepaalde soorten muren die wij adviseren om wel van te voren te behandelen met voorstrijkmiddel, maar ook een paar waar je het muren voorstrijken achterwege kan laten. Een kort overzicht van de verschillende type muren:

Muren voorstrijken: wanneer wel?

Er zijn eigenlijk twee eigenschappen waar je naar kan kijken voordat je een muur gaat voorstrijken:
  • De eerste: hoeveel zuigende kracht heeft een muur?Muren nemen soms traag verf op, maar soms ook ontzettend snel. Het laatste betekent dat de muur een sterke zuigende kracht heeft. Je controleert dit door met een vochtige spons over de muur te vegen. Doe dit op verschillende plekken, er zijn namelijk ook onregelmatig zuigende muren. Hoe dan ook neemt de muur het water direct op, dan moet je de muren voorstrijken.
  • De tweede: geeft de muur poeder af?Door met een vochtige spons (of doek) langs de muren te gaan, controleer je tegelijkertijd of de muur poederig is. Dit komt vaak voor bij muren in nieuwbouwhuizen. Ook hier is het muren voorstrijken nodig. Verf hecht zich niet door de poeder, maar door het muren voorstrijken zet je het poederige gedeelte vast aan de muur, waardoor de toplaag beter hecht.

Wanneer geen muren voorstrijken?

Zoals gezegd is het muren voorstrijken niet altijd nodig en soms zelfs af te raden. Vooral wanneer ze geen zuigende kracht hebben en niet poederig zijn, dan is het muren voorstrijken geheel overbodig. Het enige wat dan nog moet gebeuren is het ontvetten van de muur, ligt opschuren en alle stof verwijderen.

De beste middelen voor muren voorstrijken?

Muren voorstrijken kan het beste met goede kwaliteitsmaterialen. Een specialist als De Verfzaak biedt je hier de juiste middelen voor. De Verfzaak is een detailhandel die alles heeft op het gebied van verf. Hier bestel je kwaliteitsmerken tegen een scherpe prijs, zoals:
  • Sikkens
  • Drost
  • Sigma
  • Histor
  • Wijzonol
En nog veel meer merken. Alles voor het muren voorstrijken en aanbrengen van verf vind je bij De Verfzaak. Bezoek de webshop of één van de vestigingen voor persoonlijk advies. Meer weten over verven? Bekijk eens onze andere artikelen over verven!