Kleur van de grondverf: welke moet je hebben?

De grondverf kleur kan een belangrijke invloed hebben op de uitwerking van het aflakken. Wijkt de grondverf kleur bijvoorbeeld enorm af van de lakkleur, dan zal dat ook te zien zijn in de afwerking. Bijvoorbeeld bij een witte kleur is het lastig om een zwarte lak in één keer dekkend te krijgen: de kans is groot dat hier de eerste laag (misschien zelfs de eerste paar lagen) witte strepen doorheen te zien zijn. Dus de kleur is belangrijk als het gaat om de kleur lak die je uiteindelijk gaat aanbrengen. Maar hoe bepaal je dat op basis van de kleur lak die je wilt gaan gebruiken?

Het bepalen van de kleur

Kleuren voor grondverf zijn meestal beperkter in aanbod dan die voor lakverven. Op zich niet verwonderlijk, aangezien er altijd over grondverf heen wordt geschilderd. Grondverf wordt meestal in standaard kleuren geleverd. Maar aanbieders willen ook wel eens de kleur op maat maken. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een grondverf kleur die het dichtst bij de lakkleur komt. Bijvoorbeeld de grondverf kleur wit voor lichtere witte, gele of licht oranje tinten. En een donkere grondverf kleur voor het gebruik bij donkere tinten als paars, blauw, zwart enzovoort.

Het schilderen op grondverf

Wijkt jouw grondverf kleur toch veel af van de uiteindelijke lak? Dan is het waarschijnlijk dat je verschillende lagen aan moet brengen. Na het aanbrengen van de grondverf duurt het enkele uren (afhankelijk van merk en soort) voordat je hier overheen kan schilderen. Wanneer de verf overschilderbaar is, schuur dan het oppervlak lichtjes zodat de lak zich beter hechten kan. Hetzelfde doe je met de lak voor de tweede laag. Enzovoort, totdat je zelf tevreden bent.

Goede kwaliteit

Een degelijke kwaliteit grondverf is belangrijk om de laklaag goed dekkend te krijgen. Op zoek naar de meeste mogelijkheden op het gebied van grondverven? Dan is De Verfzaak een fijne detailhandel om jouw verf aan te schaffen. Bij De Verfzaak zijn alle kwaliteitsmerken vertegenwoordigd. Onder meer: Hier vind je de juiste kleur van een topmerk voor een voordelige prijs. Bezoek daarom De Verfzaak en kies voordelig de juiste grondverf voor jouw lakwerk.