Is de witte verf vergeeld?

Witte verf vergeeld vaak door een tekort aan daglicht, ook wel uv-licht genoemd. Vergeling van witte verf komt vaak binnenshuis voor en wordt ook wel donkergeling genoemd. In sommige gevallen kan de verf de oorzaak zijn van het probleem. Witte verf vergeeld dus voornamelijk op donkere plekken binnenshuis. Denk hierbij aan hoeken die weinig daglicht vangen.

Wat te doen als de witte verf vergeeld

Indien de witte verf vergeeld zijn er enkele oplossingen om het probleem aan te pakken en in het vervolg te voorkomen. Houd in het vervolg rekening met het volgende:
  • Vermijd verf op terpentine basis en kies voor verf op waterbasis: Verf op terpentine basis is een stuk gevoeliger voor vergeling dan verf op waterbasis. Een bijkomend voordeel is de milieuvriendelijkheid van verf op waterbasis ten opzichte van verf op terpentine basis. Hiermee voorkom je dat de witte verf vergeeld.
  • Gebruik zijdeglans verf: Zijdeglans verf op waterbasis is het meest efficient om donkervergeling te voorkomen. Voor optimaal resulaat dient de ondergrond goed geschuurd en gereinigd te worden. Indien je dit niet doet loop je het risico dat de verf niet goed hecht. Voorkom dat de witte verf vergeeld met zijdeglans verf!
Voorkom dat witte verf vergeeld met de juiste producten. Om je op weg te helpen hebben wij een korte opsomming gemaakt van een aantal producten:
  • Wijzonol Aqua
  • Sigma S2U Nova
  • Sikkens Rubbol BL Rezisto
  • Little Greene Inteligent Eggshell
  • Farrow & Ball Estate Eggshell
De bovenstaande verfsoorten zijn acryl, wat inhoudt dat deze op waterbasis zijn. Witte verf vergeeld niet wanneer deze op waterbasis is. Al deze merken zijn wel bekend in Nederland en zijn verkrijgbaar bij uw verfspecialist.

Witte verf vergeeld niet dankzij de kennis van Verfkennis.nl

Je kunt nu voorkomen dat de witte verf vergeeld. Met het gebruik van verf op waterbasis is het probleem al te voorkomen. Vermijd het gebruik van verf op terpentine basis. Op Verfkennis.nl vind je nog veel meer informatieve artikelen waarmee je succesvol jouw schilderwerk kan schilderen! Bijvoorbeeld over lakken en verven! Jouw witte verf vergeeld niet meer.