Wat is High Solid verf?

High Solid verf is net even wat anders dan andere verfsoorten. Er zit namelijk een hoger ‘vast gedeelte’ in High Solid verf dan in andere verfsoorten. Verf bestaat uit een vast gedeelte, het verfpoeder en een vloeibaar gedeelte. Het meeste van het vloeibare gedeelte verdampt waarna het vaste gedeelte overblijft, de uiteindelijke coating. Sommige verfsoorten zijn op waterbasis, andere op basis van oplosmiddelen. Wanneer verf droogt, kan er een ‘verf geur’ blijven hangen. Hoe de verf ruikt is eigenlijk afhankelijk van het oplosmiddel. Zo ruikt de verdamping van terpentine sterker dan die van water. Enfin, het vloeibare gedeelte in High Solid verf is minder aanwezig. En dat heeft effect op het eindresultaat. In het bijzonder is High Solid verf geschikt voor buitengebruik, omdat het een alkydverf is (zie ook het artikel over buitenlak).

Wat maakt het eindresultaat met High Solid verf bijzonder?

Ten eerste is er minder verdamping bij High Solid verf. Bij gewone alkydverf zijn er meer oplosmiddelen aanwezig die ook hun geuren en dampen achterlaten. Het is hierdoor minder milieubelastend. Ten tweede wordt het dikker aangebracht. Door dat goed te doen en de onderlaag vooraf goed te behandelen, dekt het sneller.

Waar moet ik op letten bij High Solid verf?

Omdat High Solid verf anders is samengesteld, werkt deze ook anders. Zo is de droogtijd langer. De onderlaag kan niet op dezelfde dag nog overschildert worden, waardoor de verf klus over een paar dagen verspreid moet worden om een eventuele nieuwe laag aan te brengen. Bovendien kan High Solid verf bij hoge temperaturen, wanneer de zon erop staat, gaan schroeien. Schilder dus met High Solid verf tijdens aangename temperaturen, het beste is de periode tussen april en oktober. Bij een temperatuur tussen de 10-25 graden, droogt de verf goed op.

Waar u uitstekende High Solid verf aanschaft

De Verfzaak is een detailhandel in de beste verfsoorten, met specialisten op iedere vestiging, voor een advies op maat. Deze verfspecialist biedt de ideale High Solid verf voor je schilderwerk. De Verfzaak is op verschillende locaties in het zuiden van Nederland te bezoeken. Bovendien bestel je ook snel en eenvoudig in de webshop. Hier vind je kwaliteitsmerken als:
  • Sikkens
  • Sigma
  • Drost
  • Wijzonol
Heeft u meer vragen over verf? Bekijk dan ook eens onze andere artikelen over bijvoorbeeld houtbescherming en lakken.