De ideale temperatuur voor aflakken

Een ideale temperatuur voor aflakken ligt bij de meeste verfsoorten tussen de 5 en 25 graden Celsius. Maar de temperatuur is eigenlijk niet het enige dat belangrijk is bij het aflakken. In combinatie met andere factoren kan het zijn dat de temperatuur wel goed is, maar de luchtvochtigheid weer enorm hoog wat problematisch is voor de kwaliteit van het aflakken. Of er ontstaan een groot temperatuurverschil in de loop van de dag. Bij een lage luchtvochtigheid en een constante temperatuur tussen de 5 en 25 graden Celsius is er sprake van een goed schilderklimaat voor het aflakken. Er zijn overigens ook speciale lakken ontwikkeld waarmee ook bij lage temperaturen geschilder kan worden. Al vanaf het vriespunt. Kwaliteitsmerk Sikkens heeft hier bijvoorbeeld speciale coatings voor.

Aflakken: binnen of buiten?

Binnen aflakken is altijd eenvoudiger dan buiten. Binnen heb je in mindere mate te maken met de weersomstandigheden en kan het klimaat beter gereguleerd worden. Schilders zijn in dermate afhankelijk geweest van het weer dat er van vroeger uit sprake is van een winterstop. De ‘winterschilder’ ging toen aan de slag met al het binnenwerk. Maar doordat er steeds nieuwe verfsoorten ontwikkeld worden, is buiten aflakken in de winterperiode mogelijk. Wel is het nog steeds zo dat er voor buitenschilders minder werk is in de winterperiode. Hoe dan ook, aflakken kan binnen altijd. Voor buiten zijn de warmere maanden geschikter.

Waar je de juiste spullen voor aflakken haalt

Goed aflakken kan alleen met verfsoorten van hoge kwaliteit. Vooral voor buiten is het goed aflakken van metalen, kunststoffen en houtwerk zeer belangrijk: de weersomstandigheden hebben hier meer invloed op. Ga voor aflakken daarom naar een specialist, zoals De Verfzaak. Deze detailhandel heeft zich toegespitst op het aanbieden van de beste coatings tegen een scherpe online prijs. De Verfzaak is bereikbaar op verschillende locaties in het zuiden van Nederland en ook via de webshop bestelt u snel en eenvoudig de beste verfspullen. Bekijk daarnaast ook onze pagina over lakken en ontdek nog meer handige artikelen.