Houtverf buiten: wat is de beste volgorde?

Houtverf buiten moet op de juiste manier toegepast worden om een optimale levensduur van het hout te krijgen. Hout heeft namelijk ontzettend veel te verduren buiten. Bij warm weer zet hout uit en bij koud weer krimpt het weer, waardoor scheuren kunnen ontstaan, wat de houtverf buiten niet ten goede komt. Door houtverf buiten goed toe te passen, blijven schuttingen en meubelen beter bestand tegen warm, koud en vochtig weer. Je voorkomt met goede houtverf buiten, rottingen, uitdroging of slijtage van het hout. Daarom een paar tips om houtverf buiten in de juiste volgorde toe te passen voor een maximaal resultaat:

Voorbehandeling: ontvetten en drogen

Houtverf buiten toepassen begint met het schoonmaken van het hout. Vet stoot namelijk af en kan uiteindelijk ervoor zorgen dat de houtverf buiten niet goed blijft zitten. Dus ook al denk je dat het hout al schoon is, toch is het ontzettend belangrijk dat er geen vetten op zitten. Voor de zekerheid toch nog een keer ontvetten, is dan ook een aanrader. Laat de planken vervolgens op een constante kamertemperatuur drogen.

Schuren

Hoewel bij houtverf buiten het hout niet altijd geschuurd wordt, is dit ontzettend belangrijk om de verf goed toe te kunnen passen. Bij gladde, egale oppervlaktes is het eenvoudiger om houtverf buiten gelijkmatig over het houtwerk te verdelen. Hierdoor wordt de kans dat er een stukje overgeslagen wordt, aanzienlijk kleiner.

Houtverf buiten: de juiste middelen

Om hout goed te behandelen met verf, worden er meestal twee middelen toegepast: grondverf en de lakverf. Bij een goede grondverf blijft hout al lange tijd goed. Door dit vervolgens af te lakken, weet je zeker dat de houtverf buiten optimaal blijft zitten. Maar belangrijk is wel dat je een goede kwaliteit houtverf buiten aanschaft. Goedkopere verfsoorten doen toch af aan kwaliteit en vooral voor buiten is dit juist essentieel. Enkele kwaliteitsmerken op dit gebied zijn: De Verfzaak is de specialist waar je de juiste houtverf buiten van deze merken vindt. Breng eens een bezoekje aan de site of bezoek een van de verschillende locaties van deze gespecialiseerde verfzaak. Gaat u houtverf buiten gebruiken? Bekijk dan eens het artikelen over het gebruik van buitenverf buiten!