Hoogglans lak verliest zijn glans: hoe komt dat?

Hoogglans lak kan een prachtig resultaat opleveren als het goed wordt opgezet. De uitdaging en tegelijkertijd het leuke met hoogglans lak werken, is dat het vakmanschap vereist. Hoogglans lak komt optimaal uit de verf bij een goede dekking. Dat begint al bij een gelijke ondergrond, het beste resultaat krijg je wanneer deze zo egaal mogelijk is. Het goed aanbrengen van een geschikte grondverf voor de hoogglans lak is bovendien enorm belangrijk: mis je een plekje, dan gaat dat ten koste van de kwaliteit van het eindresultaat. Maar de voornaamste reden om een zo mooi mogelijke afwerking te krijgen, is het aanbrengen van verschillende lagen hoogglans lak. De reden dat hoogglans lak vroegtijdig zijn glans verliest heeft dan ook te maken met een dunner wordende dekking. Dit kan doordat er te weinig lagen hoogglans lak zijn aangebracht. Hierdoor is de lak minder bestand tegen invloeden van buitenaf, zoals UV-licht. Ook het veelvuldig schoonmaken of polijsten van de hoogglans lak met schurende of bijtende middelen verzwakt de glans.

Hoe moet ik dat repareren?

Gelukkig is het erg eenvoudig om hoogglans lak weer in zijn originele staat te krijgen, er moeten gewoon één of twee nieuwe laklagen worden aangebracht. Dat doe je door het oude oppervlak eerst grondig te reinigen met speciale ontvetter. Vervolgens licht opschuren met fijne korrel(180-240), stofvrij maken en ten slotte aflakken. Voor de zekerheid nog een laag hoogglans lak aanbrengen? Wacht dan tot de eerste laag overschilderbaar is en herhaal het proces nog een keer.

Kwaliteit van de hoogglans lak

Ook een belangrijke invloed op het glansbehoud, is de kwaliteit van de hoogglans lak. Professionele en A-kwaliteit merken bieden doorgaans beter ontwikkelde harssoorten en verfstofdeeltjes in hun verven waardoor de lak langer goed blijft en het eindresultaat optimaal wordt. Denk aan merken als: Voordelig en met een goed advies een hoogglans lak van deze merken in huis halen? Neem dan eens een kijkje bij De Verfzaak. Deze specialist in verf heeft een zeer uitgebreid assortiment aan bovenstaande professionele merken en biedt deze tegen een scherpe prijs aan. De winkel is fysiek bereikbaar op verschillende locaties in Zuid-Nederland, maar je bestelt jouw hoogglans lak ook zeer voordelig online! Bekijk daarnaast ook eens onze andere artikelen op het gebied schuren, verven en lakken!