Hoe kun je het beste het verfblik openen op de juiste manier?

Een verfblik openen kan in principe iedereen. Het is echter wel van belang dat het verfblik openen op de juiste manier gebeurt. Zo niet, dan zou dit je weleens een blik verf kunnen kosten. Zonde! Een verfblik openen kan op verschillende manieren. Wij zullen je vertellen op welke manieren dit kan en waar je rekening mee dient te houden.

Vermijd het verfblik openen met een schroevendraaier

Een verfblik openen met een schroevendraaier, je hebt het vast weleens gezien of gedaan. Wij raden het af, omdat met het gebruik van een schroevendraaier het deksel vrij snel beschadigd kan raken. Het gevolg hiervan kan zijn dat er stukjes in de verf terecht komen of dat de deksel in het vervolg niet goed meer sluit. Hierdoor kan er sneller velvorming onstaan in het blik.

Verfblik openen met een speciale verfopener

Een verfblik openen kan met een speciale verfopener. Deze verfopeners zijn bij elke verf speciaalzaak of bouwmarkt te halen. In plaats van een schroevendraaier kun je ook een euromunt gebruiken. Wij raden je altijd aan om een speciale verf opener te gebruiken. Indien je hier niet voor kiest is een euromunt geschikter dan een schroevendraaier. Het formaat past vrijwel altijd tussen de deksel en het blik. Plaats de munt tussen de deksel en het blik en zet voorzichtig kracht. Doe dit op 4 á 5 plaatsen en je kunt het deksel er vanaf halen zonder beschadigingen. Wij benadrukken nogmaals dat het beter is op altijd voor de juiste en veiligste manier te gaan bij het verfblik openen.

Een verfblik openen en andere handige informatie!

Een verfblik openen op de juiste manier, je weet nu wat de juiste middelen zijn. Op Verfkennis.nl vind je nog tal van andere handige, schilder gerelateerde, artikelen die ervoor zorgen dat je het beste uit het schilderwerk haalt! Bekijk de andere artikelen om je kennis te verrijken. Bijvoorbeeld tips voor, tijdens of na het verven. VerfKennis.nl is een initiatief van De Verfzaak, uw online en offline verf speciaalzaak!