Kan je op goedkope latex zonder problemen een hele goede latex zetten?

Goedkope latex hoeft niet per se slecht te zijn. Wel leert de ervaring dat goedkope latex over het algemeen minder goed dekt dan A-merken en professionele merken als:
  • Wijzonol
  • Sikkens
  • Drost
  • Sigma
  • Histor
Goedkope latex moet daardoor vaker in meerdere lagen worden aangebracht waardoor de vraag opdoemt of goedkope latex ook daadwerkelijk goedkoper is: je hebt er vaak meer van nodig. Hierdoor is het belangrijk dat je bij goedkope latex controleert hoe de verflaag is aangebracht. Is de dekking overal gelijkmatig verdeeld? En zo niet, wat moet je dan doen?

De muren voorbehandelen

Is de goedkope latex niet overal gelijk dekkend aangebracht op de muur, dan nog is het gewoon mogelijk om de goede latex er overheen aan te brengen. Cruciaal is dan om de muur goed voor te behandelen. Dit begint met het reinigen van de muur. Verfspecialisten hebben hiervoor speciale schoonmaakmiddelen. Hoewel niet iedere klusser dit doet, is opschuren van de goedkope latex verflaag wel de manier om het beste resultaat te krijgen. Met een kleefdoek (of water met een scheutje ammoniak) haal je stofresten van de muren. Hierna wordt er een goede grondverf aangebracht: hierdoor hecht de goede latex verf aan de goedkope latex laag. Na verloop van tijd is de grondverf overschilderbaar (op de verpakking staat hoelang dat duurt). Vervolgens kan je de grondverf weer (zeer) licht opschuren met fijne korrel. Dit zorgt voor een beter hechtingsproces met de uiteindelijke goede latex laag. Zorg er overigens bij iedere verfhandeling voor (zowel grond- als goede latex verf) dat je van boven naar beneden schildert om druipers te voorkomen.

Waar u de goede latex verf haalt

De juiste specialist helpt je aan goede latex verf. De Verfzaak is zo’n specialist. Op verschillende locaties in het zuiden van Nederland haal je bij een vestiging van deze detailhandel goede latex van kwaliteitsmerken voor een scherpe prijs. Deskundige medewerkers staan je vakkundig te woord en bieden het juiste advies. Ook online is De Verfzaak eenvoudig bereikbaar: bezoek de webshop en bestel goede latex verf voor een scherpe online prijs! Bekijk ook eens onze andere artikelen over muurverf.