De goede schilder volgorde bij oude lagen

Een goede schilder volgorde is met name van belang bij oude verflagen. Door een goede schilder volgorde aan te houden, hoeft het geen enkel probleem te zijn om over die lagen heen te verven. Om je daarbij te helpen, zetten we de juiste schilder volgorde overzichtelijk in onderstaand stappenplan.

Stap 1: inspecteren van de huidige lagen

Stap 1 in de schilder volgorde is de inspectie. Oude lagen kunnen beschadigd zijn of, belangrijk voor uw toekomstige verflaag, te dik zijn aangebracht. Controleer de staat van de oude lagen dus goed op beschadigingen.

Stap 2: voorbereiding deel 1

Tijdens de voorbereiding op het schilderen, worden de oude verflagen behandeld. Wanneer die lagen nog goed zijn, dan volstaat het grondig reinigen met daarvoor bestemd schoonmaakmiddel en vervolgens lichtjes opschuren. Afhankelijk van de verf die je hebt, kan het zijn dat hier nog een grondlaag overheen gaat.

Stap 2: voorbereiding deel 2

Maar de schilder volgorde kan ook een andere richting opgaan wanneer je de verf compleet moet verwijderen. Afhankelijk van de ondergrond, kun je dit doen door de verf te verhitten of met afbijtmiddel te behandelen. Vervolgens alles opschuren en schoonmaken.

Stap 3: grondlaag?

Bij veel verfsoorten is dit de volgende stap in de schilder volgorde, het aanbrengen van een grondlaag. Deze is belangrijk om de verf extra goed te laten hechten zodat de dekking optimaal is en de nieuwe verflaag ook niet verzakt. Let wel: niet bij alle verfsoorten moet een grondverflaag worden aangebracht. Bekijk hiervoor de instructies.

Materialen bij de schilder volgorde

Ga je verven, dan kun je geen goede schilder volgorde aanhouden wanneer je niet de juiste spullen hebt. Bij een specialistische verfhandel vind je alle juiste kwaliteitsmaterialen om een goede schilder volgorde mee aan te houden. De Verfzaak is zo’n specialist, online en offline. Hier bestel je de beste kwaliteit, tegen scherpe prijzen. De detailhandel is te bezoeken op verschillende locaties in het zuiden van Nederland of je bestelt snel en eenvoudig de juiste spullen online. Een goede schilder volgorde begint dus bij De Verfzaak. Lees meer over de beste volgorde voor houtverf binnen en houtverf buiten op Verfkennis.nl.