Canexel verf: welke verfsoort moet je hebben?

Het fijne aan Canexel verven is dat het niet vaak gedaan hoeft te worden. Canexel is namelijk een duurzame gevelbekleding, gemaakt van speciale houtvezels en voorzien van een keiharde thermohardende en onderhoudsarme toplaag. Canexel panelen gaan jarenlang mee. Echter, wanneer het tijd wordt voor Canexel verven, dan moet dat wel op de juiste manier gedaan worden. Canexel verven vergt namelijk een speciale behandeling en hiervoor is dan ook een speciale verf nodig. Uitermate geschikt hiervoor zijn de lakken van Sikkens, zoals Rubbol BL Satura of Rubbol BL Ventura Satin. Detailhandels op het gebied van verf zijn de plekken waar je deze kan vinden. Zoals De Verfzaak, een specialist met een enorm assortiment aan kwaliteitsmerken als Sikkens, aangeboden voor scherpe prijzen, zowel online als in fysieke speciaalzaken in het zuiden van Nederland.

Het Canexel verven met Sikkens

Door de lakken van Sikkens te gebruiken, weet je zeker dat het Canexel verven een mooi en duurzaam eindresultaat op gaat leveren. Maar voordat je Canexel verven gaat, moeten de panelen hier nog wel op worden voorbereid.

De werkwijze van Canexel verven

Zitten er ondeugdelijke verflagen op de panelen, op afgebakende gedeeltes? Dan verwijder je deze door ze te schrappen. De goede verflagen moeten ook behandeld worden met speciaal schoonmaakmiddel. Sikkens biedt hiervoor een apart product: ‘Super Cleaner’. Behandel vervolgens de geschrapte plekken, deze moeten gegrond worden. Sikkens Rubbel BL Primer is hiervoor een geschikt middel, alsook Rubbel BL Ventura Satin. Daarna kan het Canexel verven al beginnen. Eerste stap bij het Canexel verven is het voorlakken van de complete panelen. Gebruik hiervoor de eerder genoemde lakken van Rubbol BL. Bij lichtere kleuren of meer laagdikte kun je ook twee lagen aanbrengen tijdens het Canexel verven. Laat je hiervoor goed inlichten.

Beste adviezen over Canexel verven

Omdat Canexel verven om een wat specialere behandeling vraagt, is goed advies van de juiste professional een aanrader. De Verfzaak heeft niet alleen kwaliteitsverf in huis, maar ook de juiste kennis over het verven op Canexel. Bezoek de winkel of check de site van De Verfzaak voor meer informatie. Ontdek ook onze blog over Canexel kleuren! Bekijk daarnaast ook eens onze andere artikelen over verf soorten.