Buitenlak: wat is de beste soort?

Bij buitenlak is de sterkte van de coating van cruciaal belang. Buitenlak heeft namelijk altijd te maken met de weersomstandigheden. Hagel, storm, hete zomers en vrieskoude winters; het kan allemaal voorkomen in Nederland. Daarom is het ook belangrijk dat een buitenlak goed uithardt. Sommige verfsoorten vragen een week of twee weken de tijd om goed uit te harden. Dat is op zich geen probleem: zodra er een vel ligt over de verflaag kan de buitenlak niet meer wegspoelen. Hoe dat komt? In de volgende alinea leggen we meer uit over de meest gebruikte soorten.

De samenstelling van een goede buitenlak

Het beste resultaat van de buitenlak krijg je met een synthetische verf. Synthetische verfsoorten hebben namelijk een kunsthars in zich. Zo’n kunsthars is beter bestand tegen de weersomstandigheden dan natuurlijke harssoorten in verf. Er zijn echter verschillende synthetische verfsoorten. De bekendste hiervan voor het gebruik van buitenlak, is alkydlak. Deze verfsoort bestaat uit alkyd, een kunsthars dat uitstekend bestand is tegen weersinvloeden. De traditionele vorm van deze buitenlak wordt meestal gemaakt op basis van oliën en verdund met terpentine. Dit dus samen met de alkydhars. Maar er bestaan ook watergedragen alkydverven en high solid-verven. Die laatste bevatten meer vaste stof in de verf en minder oplosmiddel. Watergedragen alkydverf wordt ook wel alkyd-emulsie genoemd en kan dus verdund worden met water.

Waar je de ideale buitenlak bestelt

Belangrijk bij buitenlak is de kwaliteit ervan. Buitenlak heeft een goede dekking en wordt langzaam doorgehard. Hierdoor krijgt de buitenlak genoeg de tijd om zich uitstekend te hechten aan de ondergrond. Professionele merken verzorgen de beste buitenlak, zoals: Ontdek de mogelijkheden over lakken op onze speciale pagina! Voordelig laksoorten van deze topmerken in huis hebben? Dan is De Verfzaak een fantastische aanbieder hiervoor. De Verfzaak biedt dit soort kwaliteitsmerken en meer. De specialist in verven zorgt altijd voor een scherpe prijs en is te bezoeken op verschillende locaties in het zuiden van Nederland. Of neem een kijkje in de webshop: hier bestel je snel en eenvoudig jouw verven en schildermaterialen tegen een scherpe online prijs. Goede kwaliteit lak voor buiten vind je bij De Verfzaak.