Binnenschilderwerk

De laklaag op de trapleuning laat los, de randen van de deur zijn beschadigd, er zitten blaasjes bij de kozijnen: het binnenschilderwerk kan wel weer eens opgepakt worden. Maar niet zonder de handige adviezen van VerfKennis. We zetten in dit artikel de beste adviezen voor het bepalen van de juiste verfsoorten voor binnenschilderwerk op een rijtje:

De eigenschappen van verf voor binnenschilderwerk

Het maakt niet uit wat je binnen gaat verven, het is altijd fijn als de verf beschikt over een paar eigenschappen zodat het schilderen voor zo min mogelijk belasting zorgt. Zo moet de verf voor binnenschilderwerk:
  • Geurarm zijn
  • Snel drogen
  • Kleurvast zijn, dus niet vergelen
Welke verf daarvoor het best geschikt is, weet jouw verfspecialist.

De soorten verf

Binnenschilderwerk is ongelofelijk breed en kan op alle ondergronden zijn: metalen, muren, houtwerk, kunststof, zelfs een betoncoating (zie artikel Betoncoating) schilderen komt steeds vaker voor. Oftewel: welke soorten verf je nodig hebt, is geheel afhankelijk van het binnenschilderwerk nodig is. Wel zijn er een aantal verfsoorten die speciaal voor binnenschilderwerk goed van pas komen, zoals:
  • RenovatieverfRenovatieverf is eigenlijk een soort grondverf voor muren. Deze verfsoort komt veel voor bij binnenschilderwerk wanneer er aanslag zit op de muren van bijvoorbeeld roken, water en roet. Deze goed dekkende grondverf zorgt er voor dat de vlekken niet te zien zijn door de uiteindelijke eindlaag.
  • VloerverfHouten vloeren en trappen hebben een speciale coating nodig, anders dan voor andere houten oppervlaktes zoals tafels en bureaus. De ondergrond moet harder zijn en beter bestand tegen krassen en lopen. Zijn de vloeren aan de beurt voor het binnenschilderwerk, dan is speciale vloerverf de beste optie.
  • MuurverfWederom, voor muren zijn allerlei verschillende verven te krijgen. Zoals structuurverf, waar de verf vermengd wordt met (zand)korrels om structuur aan te brengen tijdens het binnenschilderwerk. Of latexverf die zowel als zeer dekkend standaard verf voor op de muur aangebracht kan worden, of als decoratief element door middel van speciale toevoegingen. Echter, binnenschilderwerk begint altijd bij een goede voorbehandeling: schoonmaken, licht schuren van de muren en stofvrij maken.

Binnenschilderwerk met het beste resultaat

Uitstekend binnenschilderwerk begint met uitstekende middelen. De Verfzaak is een fantastische speciaalzaak waar je uitstekende merken als Sikkens, Wijzonol en Sigma vindt voor de scherpste prijs. Binnenschilderwerk begint bij De Verfzaak.