Wat als ik teer vervanger nodig heb?

Stel: je wilt het schuurtje van jouw dak of houten hekwerk renoveren, maar hebt daarvoor een teer vervanger nodig. Immers: het toepassen van teer werd in 2005 verboden door de Europese richtlijn 98/08. Gelukkig is teer vervanger ontzettend makkelijk te krijgen en zijn daarin verschillende toepassingen mogelijk. Als bescherming in en rondom het huis, werd koolteer vroeger gebruikt voor het beschermen van hout, zoals op schepen en dergelijke. Hoewel dit in Nederland verboden is, dan . Om houtwerk met teer vervanger te beschermen in en rondom het huis, worden vaak vervangers gebruikt op basis van bitumen en beitsen.

Bitumenverf

Bitumen is eigenlijk een teer vervanger voor op daken, zoals houten schuurdaken of op bitumen doeken van garagedaken. De teer vervanger wordt verkregen uit ruwe aardolie, maar de uiteindelijke verf is op basis van andere additieven die moeten zorgen voor hechting en verharding. Bitumen zelf is namelijk een teer vervanger die bij warm weer vloeibaar kan worden. Door de toepassingen in de teer vervanger wordt dat voorkomen.

Beits

Voor houtafwerking kan beits ook dienen als een prima teer vervanger. Beits biedt uitstekende buiten houtbescherming. Het fijne aan beits als teer vervanger is dat er verschillende soorten zijn die de authentieke zwarte teerlook uitstekend weergeven. Bovendien dringt het geleidelijk door in het hout en is er geen grondverf nodig bij het aanbrengen van de teer vervanger: alleen schoonmaken, goed schuren en stof vrij maken is voldoende om een laag beits aan te brengen.

Adviezen en informatie

Onze site staat vol met artikelen over verf. Heb je een zeer specifieke vraag, bijvoorbeeld over een teer vervanger of andere verfsoort van een bepaald merk, bezoek dan jouw verfspecialist. De Verfzaak is zo’n vakman die de kennis en ervaring heeft om ervoor te zorgen dat je het juiste merk teer vervanger of andere verfsoort aanschaft. Bovendien biedt de detailhandel ongelofelijk scherpe prijzen voor professionele verfmerken. Bezoek de site en bekijk het uitgebreide assortiment van De Verfzaak.